Nyheter

Löpträning och skaderisker

Många människor tycker om att springa men är oroliga för skador. För att ta reda på om du har en risk för skada, är det en bra idé att prata med en specialist löpning som kan hjälpa dig att ta reda på vad dina verkliga potentiella riskfaktorer är. Oavsett om du är ny på att köra eller någon som har gjort det under en lång tid, prata med en läkare kan bidra till att ge dig några tips inom en mängd olika områden. Även om alla löper annorlunda, det finns några riskfaktorer som du bör vara medveten om.

När det gäller jogging skador, kan det vara svårt att förutsäga hur mycket du kommer att ha och vad den exakta skadan kommer att bli. Skadefrekvensen varierar dock mellan 200 och 1000, så det är viktigt att veta vad som väntar innan du börjar. Till exempel, skador kan variera från muskeltårar, muskelspasmer, ligament stukningar, blåmärken, skärsår, stukningar och mer.

Viktigt med uppvärmning

Tänk på att många löpare har en liten muskel massa eller stam när de börjar springa. Detta betyder dock inte nödvändigtvis att det kommer att behöva repareras eftersom det vanligtvis läker på egen hand. För att förhindra att dina muskler skadas i första hand, är det en bra idé att värma upp innan du kör. Många löpare tenderar att dra sina muskler istället för att värma upp dem, där är uppvärmningar viktiga. Motion bör göras gradvis, så att kroppen inte är överbelastad medan du arbetar på några fysiska påfrestningar. Du kan använda stretching övningar för att hjälpa dig att undvika en skada när du börjar köra, eftersom sträckor är ett bra sätt att minska muskeltrötthet. Den bästa stretching övning för början löpare går. Promenader erbjuder en träning som hjälper till att bygga styrka och uthållighet samt skydda leder och muskler.

Det är viktigt att vidta försiktighetsåtgärder mot värmeslag när du kör eftersom solen kan vara för varmt och orsaka uttorkning. En hel del skador kan uppstå från överexponering för solen, så det är bäst att bära en hatt eller solglasögon, använda en fläkt, hålla sig sval, och dricka mycket vatten för att förhindra uttorkning. Köra med rätt mängd solskyddsmedel är viktigt att undvika att bli bränd, särskilt om du inte alltid bär en hatt. Medan du kör på sommaren kan vara roligt, är det också viktigt att titta på fötterna när det är kallt väder. Även om det är en rolig aktivitet, och ett bra sätt att hålla formen, är det viktigt att vara försiktig och ta hand om dina fötter. Håll fötterna torra och var försiktig med var du steg och alla aktiviteter som du utför på fötterna. Om du märker att du är trött i slutet av en träningen, är det ofta lätt att bli upphetsad och inte inse vad som är fel. Det är därför det är viktigt att få en rekommenderad vila och sömn mellan passen så att du kan hålla dig frisk och kör frisk. Genom att hålla reda på din löpning och vila, du kan undvika skador och stress som kan resultera i skador.

En samling texter om träning finns på denna sida muskelmassa.se.