Nyheter

Driva en restaurangen

Den sista gränsen för varje restaurang är att göra övergången från en snabbmatsrestaurang till en restaurang som erbjuder sin egen typ av mat och smaker. Det är därför det finns restaurangkedjor som erbjuder hamburgare, pommes frites, korv och andra former av den typiska amerikaniserade maten och för att servera sina beskyddare ett stort utbud av alternativ. Dessa restaurangkedjor tillhandahåller något som ingen snabbmatsrestaurang kan tillhandahålla: en restaurang som ger den speciella upplevelsen och gör att äta på ett annat sätt än en snabbmatsrestaurang någonsin kunde.

En hel del tankar går på hur man skapar en restaurang och dess meny. Ett av de första besluten är om en restaurang kommer att erbjuda ett hälsoklubbliknande alternativ för medlemmar. Eftersom efterfrågan på hälsosammare alternativ ökar de senaste åren har detta blivit ett hett ämne bland restaurangerna. Nästa beslut är om restaurangen kommer att erbjuda ett hälsosamt alternativ för sina kunder eller inte. Det valet kan komma till bekvämlighet och kundens inställning till beslutet. Att välja att erbjuda ett hälsosamt alternativ till förmån för sina kunder är uppenbarligen bättre för företag.

En annan fråga är huruvida en restaurang finns på olika platser eller om den bara stannar på en plats. Om en restaurang måste byta plats under ett år kan det göra det svårt att bestämma marknadsandelen och catering till en annan kundkrets. I det här fallet måste de tänka på om de ska stanna med sin nuvarande plats eller gå till en annan plats.

Hur många anställda har restaurangen och hur många kommer att serveras genom köket och antalet kunder som beställer från menyn. Det enklaste sättet att bestämma dessa nummer är att räkna upp antalet anställda på lönen. Detta antal bör vara ett lägsta antal och ska återspegla det genomsnittliga antalet anställda i hela kedjan. Till exempel bör en kedja av restauranger som serverar mest biff ha färre anställda än en kedja av restauranger som huvudsakligen serverar hamburgare. När man tittar på olika typer av platser bör man titta på antalet gäster som använder restaurangens toalett under dagen. Toaletterna bör ha en tydligt markerad karta över området så att personalen kan få ut så mycket som möjligt av sina kunder. Detta är ett enkelt sätt att utvärdera antalet kunder som använder toaletten under dagen.

Platsen och antalet anställda som kommer att arbeta på menyn måste också beaktas. Rätter ska utformas med sin egen unika smak. En kedja av restauranger som bara serverar aptitretare bör använda olika grönsaker och garneringar för olika typer av aptitretare än samma restaurangkedja som serverar maten till allmänheten.

Menyförslag

Menyutformningen är nästa del av ekvationen. Menyn bör innehålla tre huvudtyper av rätter, och smakerna ska återspegla hur varje typ av maträtt skulle serveras på en viss plats. Till exempel, om en restaurang serverar pizza, bör menyn ha val från grundläggande smaker som pepperoni och svamp, till mer specialiserade versioner som mozzarella, parmesan och pepperoni.

Särskilda förfrågningar bör tillåtas och priset för den speciella begäran bör återspegla kvaliteten på ingredienserna som används i receptet. När en viss ingrediens är så svår att hitta, eller den måste kokas på ett visst sätt för att uppnå en specifik smak, bör en restaurang anstränga sig för att skapa en speciell meny för den typen av maträtt. Nästa gång du besöker en restaurang och tror att deras meny kommer att vara en plats för dig att luta dig tillbaka och koppla av, kom ihåg att det finns en anledning till att du är i den restaurangen. Dessa skäl kommer från anläggningens erfarenhet av kunder, och hur väl de förstår vad som gör en god måltid för dig och vilken typ av mat du gillar. Det viktigaste är att det är uppfattningen hos restaurangägaren som bestämmer vilken typ av kunder en restaurang ska servera.

Ett av de bästa sätten att få en restaurang att förstå vad du vill på din meny är att prata om vilken typ av kunder du är. letar efter. Det låter restaurangen veta vad du vill och hur mycket du är villig att betala.

Detta är en bra sida krogfakta.se om restauranger.